látogató
számláló
Szállítási információk | Eladó Kamagra

Megrendelés, rendelés tudnivalók.

Vásárlási variációk, termék átadása-átvétele

A rendelését a következő formában lehet kifizetni és átvenni

Megrendelés, rendelés tudnivalók.előre történő utalással egy megadott bankszámlaszámra: eszerint a legalacsonyabb az ára, mert a kiszállítási, csomagolás, azonkívül egyéb anyagi terheket mi álljuk.

Postai utánvétellel az áru átvételekor a postá(s)nak kifizetni az utánvétel összegét, azzal összefüggésben, hogy a futártól kapja kézhez a csomagot, vagy a postán. Az utánvétel díjának kifizetésekor kapja kézhez az igényelt termékeket.

előre utalással való vásárlás azonfelül átvétel: az előreutalás oly szempontból lehet megfelelőbb, hogy ebben az esetben a postai hazaszállítás díját átvállaljuk, így sokkal kisebb áron megveheti az árucikket. Midőn megérkezett a pénz cégünkhöz, abban az esetben még aznap postára adjuk a terméket, eszerint 2-3 nap alatt kivitelezhető a folyamat, és jutányosabb is.

előre utalásnál kérjük küldjön a Kapcsolat menüponton át egy üzenetet és mi rögvest küldjük azokat az elérési lehetőségeket elektronikus levélben az Ön számára, amelyre utalni kell a termék árát. Utalás közleményének rubrikáiba írja be pontosan azt a nevet és irányítószámot, mint amit az igénylésben is eljuttatott nekünk, eszerint könnyebben be tudjuk azonosítani. A termék elnevezését kérjük, soha ne tüntesse fel az utalás közleményében, csak kizárólag a saját nevét továbbá az irányítószámát adja meg, azt, amit az igénylés folyamán megadott!

Rögtön azután, hogy megkaptuk az utalást (ez normál esetben pár óra, illetve legfeljebb 1 nap), arról telefonos rövid üzenetben tudósítanak bennünket, és így aznap már postázzuk is a terméket ajánlva, utánvétel nélküli levélként, mely 1, illetve maximum két nap leforgása alatt minden bizonnyal eljut Önhöz, természetesen tapintatos csomagban.

Postai vagy futárral kiszállított utánvételes vásárlás és átvétel: Az utánvételes vásárlási lehetőség a legnépszerűbb azonfelül leggyakoribb. A postás a megrendelő címére szállítja ki a terméket azonkívül az utánvételi összeg megfizetésekor odaadja azt Önnek. Többnyire kijelenthető, hogy 20 000 Ft-ig bezárólag 1-2 dobozos megrendelés esetén elsőbbségi felárral elküldött csomagok valamennyi kiszállítási, valamint más egyéb díja csak 1500 Ft. Ez ár felett, azonfelül a csomag tömegének növekedése okán, esetleg 1800-2100-2700 forint is lehet a többlet házhozszállítási fizetnivaló. A vásárláskor ezt a házhozszállítási költséget hozzáadja a cégünk a termék fogyasztási árán túl, eszerint tisztázhatja Ön is, hogy egyértelműen mennyi is lesz majd a postaköltsége, vagyis a termékkel együttesen pontosan milyen összeget fizet majd.

A postai utánvét, illetve postai utánvétel kifejezés azt jelenti érthetően, hogy az értékesítő ráír a küldeményre egy utánvéti árat, amit óhajt, hogy a vásárló az átvétel során kiegyenlítsen. Az utánvéti összeg jelen esetben az áru árából, a postaköltségből, amellett a csomagolási költségből adódik. Érthető módon ez az utánvéti ár a megrendelt árucikket extra kiadásokkal emeli, melyet a vevőnek muszáj lerónia. A postai utánvéttel való fizetés esetében a futárnak szükséges leróni a csomagon jelzett utánvéti összeget, és ekkor a küldeményt átveheti. Ha nem talált senkit a címen, ír egy értesítőt. A másik verzió a postahivatalban maradó utánvételes küldemény, amelynél a postán marad a küldemény, nem kerül kiszállításra valamint minthogy Önnek nem kötelező a saját lakcímét megírnia a megrendeléskor, így semmifajta értesítést nem fog kapni a postahivataltól, hogy küldeménye érkezett, ezért Önnek kell befáradnia a a megadott postacímre továbbá kifizetni az utánvétel díját. A postahivatalban maradó csomag bonyolítása azért nem ennyire egyszerű, ha így tervezi választani az igénylését, mindenképpen olvassa végig a következőket, mert ha már sokadik alkalommal vásárolt ekképp, akkor is megváltoztak a postázás szabályai, amit itt olvashat mélyrehatóan.

Szállítás postán maradó küldeményként

Kérem, mindenféleképpen tanulmányozza ezt a postahivatalban maradó tájékoztató részt, mert lehet, hogy Ön már sokszor is igényelt postán maradó terméket és azzal minden rendben volt, azonban nemrégiben jelentősen átalakultak a postán maradó csomagok gyakorlatára meghozott előírások!

Ez rendszerint a legbajosabb hozzáférési eljárás a megfigyeléseink alapján, számtalan okból is.

A kisebb posták, vagy a plázákban, vagy üzlet központokban található postahivatalok nem foglalkoznak postán maradó küldeményekkel, így azt visszajuttatják a feladóhoz. Javasoljuk, hogy az adott város, vagy település központi postájára (főpostájára) kérjék a megrendelt terméket, ha lehetséges, és máris jóval kevesebb panasz lesz a birtokba vételnél. A postakeresűben az olyan kicsi posták, továbbá plázák- bevásárlóközpontjainak postahivatalai is olvashatóak, ahol nem foglalkoznak postán maradó küldeményekkel, ezért azt ajánljuk ne ezt, hanem inkább a nagyobb (fő)postákat jelölje ki!

Sokan nincsenek tisztában vele, hogy a postán maradó küldemények esetén semmilyen értesítést nem kapnak a postahivataltól. Hiszen nem is tudnák milyen címre postázzák az értesítőt, mert Ön a címét nem is adta meg a megrendeléskor, hanem csupáncsak a postahivatal címét vagy számát, amit a postakeresűben választott ki. Ezt tetézi még, hogy többször azt mondják a postára befáradó egyénnek, hogy nem is küldték el, vagy nincs meg. Az ilyen esetekben kérjük, fogalmazzon meg számunkra a Kapcsolat menüpont segítségével egy levelet, ahol mi elektronikus levélben elküldjük Önnek a rendelés során kijelölt küldeményt azonosító számot. Ezzel minden bizonnyal átadják majd Önnek az ajánlva feladott csomagját, amibe a terméket pakoltuk.

A postán maradó csomagok beérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és ha Ön nem oda kérte postán maradóként, akkor átviszik a megadott számú vagy című postahivatalba az Ön csomagját. Amennyiben az 1-es számú postára kérte, abban az esetben ott várja Önt a főpostán.

Leglényegesebb tennivalók: A postahivatalban maradó küldeményeknél egyáltalán nem hagynak Önnek értesítőt, ezért Önnek muszáj a megrendeléstől számítva 24-48 órán belül besétálnia a jelzett című vagy számú postára az adott városban vagy településen. Hogyha 7 munkanapon belül nem fárad be a postahivatalba, abban az esetben a csomagot visszaküldik a feladóhoz, azaz hozzánk. Feltéve, hogy a postán azt közlik, hogy nem érkezett meg a küldemény, vagy eltűnt, akkor meg kell adni a küldeményazonosító RAG számot, és azután teljesen biztosan rendeződik a probléma! Ezt a számot a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy üzenetben kérje vállalatunktól, és mi elküldjük Önnek a lehető leghamarabb.

Legfontosabb bonyodalom a postán maradó küldeményeknél hogy a kipostázott csomagot (levél alakjában) nem mindig találják meg egyből a postahivatalban, mindössze egy úgynevezett küldeményeket azonosító /RAG/ számmal, amivel minden feladott csomag útvonala nyomon követhető. Az ún. RAG szám értékelése alapján már 100%-os biztonsággal ki tudják keresni a megadott postán az utánvételes ajánlott küldeményét, és átnyújtják Önnek a szerintük „még be sem jött” küldeményt.Sokszor a postahivatalban a minimális ösztönzés amellett a alacsony fizetések következményeképp, ha nincs kifejezetten elöl a keresett csomag, abban az esetben szívesebben azt mondják Önnek, hogy nem kapták meg, vagy nem találják. Emiatt szükséges a küldeményazonosító RAG szám, ami egyúttal egy küldemény nyomkövetési szám. Ezt a számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy üzenetben kérje el tőlünk.

A megrendelést követő napon a küldeménye minden esetben kiküldésre kerül a délután 16 óráig feladott rendeléseknél. A 16 óra utáni igényléseket, feltéve, hogy még van rá kapacitásunk, akkor tudjuk kiszolgálni, viszont hogyha nem áll módunkban, akkor következő nap kerülnek kiküldésre. A kiküldött minden létezCsomag egyedi RAG számot kap, emiatt megtalálható a posta számítógépe alapján.

A postán maradó igénylést követő másnap, megírjuk Önnek ezt a küldemény nyomkövetési számot, viszont e nélkül is besétálhat a postahivatalba és kikérheti a csomagját, amennyiben rendes ügyintézők vannak, akkor kikeresik Önnek rövid idő alatt és birtokba veheti.

Amennyiben valamilyen okból mégsem küldenénk ezt a bizonyos RAG számot levélben, akkor legyen szíves, vegye fel velünk a kontaktust, ha befáradt a postahivatalba és ott azt közölték Önnel, hogy nem jött meg a küldeménye, vagy eltűnt. A Kapcsolat menüpontra kattintva küldjön nekünk egy rövid levelet!

Amiatt ilyen fontos, hogy igazi levelezési címet és telefonszámot adjon meg, hogy a kapcsolat sikeres maradjon. Esetleg ilyen kiszállítási gondnál fel tudjuk Önt hívni, ha nem reagál a levelünkre.

Házhozszállítás szokásos postai utánvétellel, házhoz történő küldéssel

A hagyományosnak továbbá legtöbbször előfordulónak nevezett postai utánvétel címre való kiküldése során a szállító kis értéknél (100 000 Ft-ig) kihozza a küldeményt a házhoz, és ott az átvételkor ki tudja egyenlíteni a postai hazaszállítás díját a megrendelő úgy, hogy ott rögtön a postásnak átadja az utánvételi összeget. Az utánvét ára az igényelt termék(ek) árából, a posta- utánvételes, továbbá becsomagolási kiadásokból tevődik össze. A megrendelésénélegyébiránt mindenkor szerepeltetjük a hazaszállítási összeget is részletezve, ezzel tudhatja, hogy az igényelt árucikk árán felül mennyibe kerül a kézbesítés.

Lakáscímre való kiszállításkor utánvétel során, hogyha nem nyitnak ajtót az adott címen a postás/futár, vagy nagyobb értékű az utánvételi ár, olyankor többnyire a helyszínen hagy egy üzenetet az Ön postaládájában.Házhozszállítás szokásos postai utánvétellel, házhoz történő küldéssel

Sajnos azt kell az eddig tapasztaltak alapján kifejeznünk, hogy a házhozszállítási szolgáltatás nem mindenkor ideális, előfordul, hogy értesítőt sem hagynak a helyszínen a postások/szállítók valamilyen ok miatt, és ilyen esetekben küldeményünket visszafordítják nekünk, mert Ön nem is tud a küldemény megérkezéséről, minthogy nem kapta meg róla az értesítőt, hogy fáradjon be a postára. A megoldás az, hogy a megrendelést követően 48 órával legfeljebb, feltéve, hogy nem érkezik meg a megadott címre a küldeményt, akkor fel kell adnia nekünk egy levelet a KAPCSOLAT menüpontra kattintva. Ezután a küldeményazonosító (RAG) számot megírjuk Önnek ekkor ezzel biztos ki tudják keresni a postahivatalban.

Probléma, illetve 2 napnál régebbi megrendelés esetén, amennyiben nem vehette át a termékünket, akkor kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot úgy, hogy eljuttat hozzánk egy üzenetet a gondjáról a KAPCSOLAT menüponton keresztül!

Kiküldés előre történő utalásnál

Hogyha Ön előre elküldte részünkre a termék(ek) árát, akkor az átutalás beérkezése után, amiről rövid szöveges üzenetben informálnak minket, még haladéktalanul aznap feladjuk a küldeményt. Az árut szokásos buborékfóliás kíváncsi szemek elől elzárt azonkívül nem kitapogatható zacskóba csomagoljuk be gondosan, a tartalmát nem szerepeltetjük rajta. A diszkrét küldeményünk ajánlva kerül feladásra utánvét nélkül.

Hogyha talán el kellett mennie otthonról ekképp a postás vagy a szállító nem tudta odaadni, abban az esetben hagy egy értesítőt a postaládában Önnek. Ezzel szükségeltetik befáradnia a postahivatalba azonfelül átvenni az ingyenesen átadott diszkrét dobozú ajánlott küldeményét.

Feltéve, hogy nem kapott értesítést és már két-három napja igényelte az árucikket, akkor feltehetően a postás/futár nem hagyott üzenetet Önnek, ámde a postahivatalban ott lesz a küldemény. Hogyha még így sem találják meg, írjon számunkra a KAPCSOLAT menüpontban egy üzenetet és segítünk Önnek megoldani a problémát! Az átutaláshoz lényeges díjtérítési információinkat ezen oldal legfelső részén nézheti meg a Fizetési módnál.

Postázás gyorsasága, időtartama, külön sürgősségi szolgáltatás

A kézbesítés időtartalmának mérsékelése, továbbá a nagyra becsült vásárló mentől gyorsabb ellátása cégünk nélkülözhetetlen szabálya! viszont az olcsó házhozszállítási költségeket előtérbe helyezve a magyar posta árai azonfelül időtartama a mértékadó, illetve a futárszolgálat.

A 16 óráig kivitelezett rendeléseknél aznap megtörténik a dropship, azaz hogy a csomagok kézbesítése. Ekképp az aznapi feladásnál a postahivatal 24-48 óra leforgása alatt garantálja a küldemények célba juttatását egész Magyarország területén belül. Eme időtartam ténylegesen is is betartható. A futárszolgálatok 1 napos teljesítést garantálnak.

Az összes csomagot általában normál sürgősségi külön szolgáltatással kérjük, aminek plusz költsége nem éri el a 90 forintot se.

A vásárló igényelhet postai külön sürgősségi lehetőséget is (EMS), ami biztosítja, hogy a még aznap lefolytatott megrendeléseket másnapra a fuvar cég 5600 Ft költség ellenében a nagyobb településekre, a városokba de. 9-re a kisebb méretű települések esetén maximum déli 12-ig kézbesíti.

A postahivatal normál sürgősségi lehetősége nem jelenti bizonyosan a következő napi kézbesítést, ekképp amennyiben valakinek okvetlenül kellenek következő nap az árucikkeink, abban az esetben igénybe vehet kivételes sürgősségi lehetőséget az ún. EMS szolgáltatást, ami esetében a posta szavatolja a másnap déli 12 óra előtti kézbe adást.

Postai kiszállítás díja, utánvétes fizetnivaló, csomagolási díjak a rendelésnél

A postai utánvétes kifizetés egy borsosabb árú alternatíva, tudniillik az áru díján túl a postázás díját is a vevőnek szükségeltetik kifizetnie, nem úgy, mint az előreutalásnál, mert annál kereskedésünk átveszi az összes postázási valamint a további hozzá járuló díjakat.

A kézbesítési, csomagolási, azaz utánvéti kiadás összege általában nem túl nagy értékCsomagok esetében 1500 forint alatti.

A nagyobb értékű, ezért valamennyivel nagyobb súlyú csomagok esetében az 1800-2200-2700 Ft-ot is elérheti, azonban igényléskor a hazaszállítási árat szerepeltetjük pluszban az árucikk fogyasztási árán kívül, így pontosan meg fogja tudni, hogy mennyi lesz az egész megrendelése összesen.

Az aktuális kézbesítési, utánvételes, becsomagolási összes összeget, ami még rárakódik az árucikk árára, azt az igényléskor a rendszer kimutatja az Ön számára.

A lehető legjutányosabb amellett legmegfelelőbb házhozszállítási alternatívát tanácsoljuk Önnek a legmagasabb titoktartás mellett.

bajok és teendők a kézhez vétellel, kiküldéssel összefüggésben

Magától értetődően a szállítást azonfelül a kiküldést is emberek végzik, ezért néha hibázhatnak. Ezzel nem lehet gond, ugyanis minden incidensre megvan a problémaelhárítás a lehetséges kellemetlen nehézségek elhárítására.

Nem pont azt a féle illetve mennyiségű árut találta a dobozban, mint amit kiválasztott a megrendeléskor

Miután internetes gyógyszerkereskedésünknek minden nap több száz igénylése van, eszerint elképzelhető, hogy pillanatnyi figyelmetlenség következtében véletlenül nem annyi illetve nem azt a fajta terméket tesszük bele a küldeménybe. Ezeknek persze roppant csekély a valószínűségük, de, hogyha ez játszódott le Önnel, abban az esetben sincsen gond, elvégre nincs egyéb tennivalója, mintsem a weblap alján levő levélküldő panel segítségével írni számunkra egy reklamáló levelet, melyet sürgősen felderítünk még aznap, és amennyiben eszerint volt, abban az esetben helyesbítjük a ballépésünket persze díjtalan.

A terméket összetörve vagy kiszakadva kapta meg a csomagból kivéve

Sajnálatos módon a kiküldés alkalmával a nem szakszerűen kezelt valamint kiszállított csomagok bizony sérülhetnek. Ezekre a hibás csomagokra a posta szavatol garanciát, vállalatunk nem tud kárpótlást fizetni a más különböző szállító vállalatok által rosszul kezelt sérülésekért.

Az ilyen panasz átlagban csak igen ritkán alakult ki, viszont a vevők mondták, hogy a levél /bliszter/ szét van szakadva, ellenben ettől még egyáltalán nem lett baja a készítménynek, így nem óhajtottak az elképzelhető kicsi sérüléseken problémázni.

Nem kapta meg a csomagot időben

Gyógyszerkereskedésünk alaposan odafigyel a gyors, aznapi dropshipre (kiküldésre), eszerint minden nap postázzuk a du. 4-ig megvalósított rendeléseket. Ezeknek 1 illetve legfeljebb 2 nap leforgása alatt meg kell érkeznie a teljes Magyarországon belül bármerre. Amennyiben két nap múlva nem jutott hozzá a küldeményéhez, akkor mindenféleképpen tudassa ezt velünk oly módon, hogy a KAPCSOLAT menüpont használatával egy levelet küld a panaszáról, amiben adja meg, hogy milyen adatokkal azonfelül milyen terméket rendelt, mely még nem érkezett meg.

Annak, hogy miért nem kapta kézhez a csomagját, szerintünk a következő okai lehetnek:

• Nem kapott róla értesítést, ez okból nem sétált be érte a postahivatalba, valamint hozzánk visszaküldték a küldeményt. Ez a hiba többnyire a postán maradó küldemények esetén lehetséges, illetve olyankor, amennyiben a településen az utánvétet végző kézbesítő postás/szállító valamint a hagyományosnak mondható postás teljesen más. Ezért feleslegesen panaszkodik a már netalán jól ismert postásánál, hiszen nem is ő végzi az utánvétes küldemények kikézbesítési munkáját. Még hagyományos lakcímre való kiszállításnál is lehetséges sokszor, hogy nem hagynak ott értesítést, eszerint Ön nem tudhat a csomagról és így pár nap után visszajuttatják a feladóhoz.

Azt tanácsoljuk, hogy feltétlenül üzenjen számunkra, hogyha a megrendeléstől számítva maximum 2 munkanapon belül nem nem jött meg az ajánlott utánvétes küldeményünk, és mi adunk egy küldeményeket nyomon követő számot (úgynevezett RAG számot), amivel már be tud menni a postahivatalba és átadják Önnek értesítés hiányában is a csomagot. Tehát két napnál később semmiképpen se várjon, hanem küldjön számunkra a Kapcsolat menüpontban egy pár soros üzenetet!

• A csomag a postán elveszett. Ebben az esetben Önnek éppúgy közölnie kívánatos velünk, hogy a küldeményünket nem kapta kézbe. Mi utánakeresünk, és amennyiben elkallódott a küldemény, akkor ennek az összegét a postahivatal vállalatunknak visszatéríti, azonban már azon a napon, amikor ez tudomásunkra jutott azonkívül bebizonyosodott, hogy elveszett, akkor mi mindjárt postázzuk az Ön számára még egyszer az igényelt árut és így másnapra alighanem meg is érkezik.

Ilyenre egyébiránt csak egyszer volt ez ideig példa. Az a leglényegesebb, hogyha nem érkezett meg a csomag, abban az esetben mindenképpen jelezzen nekünk, mert arról meg lehet győződve, hogy elküldjük aznap adélután 4 óráig kitöltött megrendeléseket!

• Nem történt meg a csomag kiküldése.

Világhálón működő kereskedésünknek minden esetben rendelkezésre áll raktáron bármilyen mennyiségű készlete, ezért idestova bizonyos, hogy nem lesz olyan, hogy kifogyunk a gyógyszerkészítményekből, továbbá nem áll módunkban kiküldeni a rendelt árucikkeket. Talán megtörténhet az, hogy az igénylés kitöltését követően valamelyik levelezési rendszer nem továbbítja a megrendelést számunkra. Ilyesmire még nem volt egyáltalán precedens.

Küldemény nyomkövetési vagy küldeményazonosító szám, úgynevezett RAG szám elküldése az Ön számára elektronikus levélben, hogyha nem találják a csomagot

Hogyha azt az információt kapja a postástól, illetve a postahivataltól, hogy semmifajta küldeménye nem jött Önnek, olyankor jóformán biztos lehet benne, hogy a postán elkallódott a küldemény. Ekkor egy úgynevezett küldeményazonosító RAG számot kérnek, mert az összes küldeménynek létezik egy egyedi azonosító száma, ami alapján már meg tudják találni az Ön küldeményét a postán a számítógépes adatbázisukba beütve. A küldeményazonosító RAG szám megmutatását, vagy bediktálását minden esetben a postahivatalban szükséges végezni, és nem a postásnak megmondani, hogy keressen utána.

Ez a küldeményazonosító szám általában két betűvel indul azonkívül 14 szám követi. A 2 betű, amellyel kezdődik, az az R és az L valamint utána 14 darab szám.

A csomagját du. 4 óráig leadott megrendelésnél még aznap feladjuk, és egy vagy két nap múlva már át is veheti. Ha legfeljebb 2 nap múlva nem érkezett meg, akkor okvetlenül juttasson el nekünk a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy levelet a bajával – adatainak feltüntetésével, és akkor mi rögtön választ küldünk továbbá megírjuk az Ön számára eme küldemény nyomkövetési RAG számot. Ezzel a RAG számmal be tud sétálni a postahivatalba, ahol már a számítógépbe begépelve pontosan tudják, melyik csomagról van szó, továbbá kikeresik az Ön számára.

Tapintatosság, küldemény látványa- esztétikuma

Kereskedésünk alapvető előírása a titoktartás! A megrendelése semmilyen esetben se fog kiderülni senki felé, azt más személynek nem kézbesítjük. Számtalan egyénnek jelentős zavartokoz, hogy hová is szállíttassák a küldeményt, nehogy valaki is megtudhassa. Még a szüleivel vagy más közös háztartásban lakik valakivel és emiatt nem akar kényelmetlen kérdéseket, így merül fel a dilemma, hogy hova kérje a küldeményt?

Tapintatosság, küldemény látványa- esztétikumaA megoldás hallatlanul könnyen kivitelezhető azonfelül persze a legtitoktartóbb. A postahivatalba postahivatalban maradó küldeményként. Azért is nagyon megfelelő ez a megoldás, mert így Önnek még a saját címét sem szükséges számunkra megadnia, hanem csupán annak a postahivatalnak a számát vagy a címét (bármely település főpostája az 1. számú posta), amit a postakeresűnkből tud kikeresni. Azért ez nem ilyen egyszerű, jó néhány tájékoztató és dolog van a postahivatalban maradó csomagoknál. Feltéve, hogy postahivatalban maradó küldeményt szeretne kérni, azaz, hogy a postahivatalban benn maradjon a csomagja és ne szállítsák ki, olyankor ezt mindenféleképpen böngéssze át részletesen: szállítás postán maradó küldeményként!

A tasak illetőleg a levél külseje

A postázott küldemények külleme és kinézete végtelenül puritán, semmi sem jelzi a tartalmat. A feladó magánszemély lesz a kényes kíváncsiskodás kihagyása érdekében. A küldeményt a gyakorlatban mint levelet adjuk fel, mert eszerint kevesebbe kerül a csomagnál. A küldemény (levél) egy bélelt levegő buborékos boríték, melyet még kitapintani sem lehet, azonfelül ekképp nem szokott kárt szenvedni sem a boríték tartalma, nálunk például a gyógyszerek.

A kisebb értékű vagy súlyú- illetve térfogatú megrendeléseket tehát egy béléssel rendelkező borítékban postázzuk, aminek külleme az alábbi képen látható:

A jelentősebb árú, illetve súlyosabb, nagyobb méretű igényléseket kartondobozban postázzuk.

Amikor felhívjuk Önt a rendeléskor kapott telefonszámon

Az igénylésben megadott telefonszámon egyedül teljesítési, hazaszállítási bonyodalmak esetében hívjuk fel a legutolsó esetben, hogyha leveleinkre nem válaszol egyáltalán. Az igénylés visszaigazolása miatt semmi esetre se hívjuk telefonon, hanem kizárólag egy elfogadó e-mailt küldünk Önnek.

Esetleg abban az esetben telefonálnánk Önnek, ha sürgős házhozszállítást kíván másnapra. Hogyha talán a megadott rendelési információk nem teljesek, aszerint nem tudunk eleget tenni az igénylésnek. A hívásnál minden esetben a megrendelést lefolytató embert hívjuk a telefonhoz, és meggyőződünk afelől, hogy kivel tárgyalunk, továbbá amennyiben az asszonya illetve barátja venné fel a telefonját, akkor ne féljen csupán egy téves hívás voltunk rejtett számon, amit nem lehet visszahívni, valamint visszakeresni. Ebből Önnek nem származik kényelmetlensége! Ezért a tapintat 100%-os.

Garancia

Gyógyszerkereskedő cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség valamennyi felhatalmazásával rendelkezik, valamint minden gyógyszerére pénz visszafizetési vagy csere garanciát biztosít tisztelt vásárlóinak!

Internetes patikánkban nem eshet meg semmilyen körülmények között sem, hogy a jogosulatlan gyógyszerárusokhoz hasonló módon hamis árut küldjünk Önnek. Gyógyszerkereskedésünk jó híre, hiteles üzemeltetési engedélye, internetes gyógyszertári továbbá gyógyszer kereskedelmi jogosultsága okán sem engedhetné meg, hogy leutánzott patikaszert forgalmazzon, mert olyankor bevonnák a kereskedés valamennyi tanúsítványát. Beszüntetnék státuszát, bár mi hazánkon kívül még 31 gyógyszervállalattal, 895 offline patikával vagyunk szerződésben. Ezen kívül még 18 országban vannakjól prosperáló internetes gyógyszerkereskedéseink.

A következőkben felsoroljuk Önnek azt a három legjelentősebb szövetséget és testületet, amik a gyógyszertárak, valamint internetes gyógyszertárak üzemelését, ellátását, és az igényelt, illetve kiadott tablettákat bevizsgálják azonfelül kontrollálják, gyenge minőség esetében felfüggesztik a gyógyszerkereskedés üzemeltetését, azonfelül bevonják az üzemeléshez szükséges jogosultságait.

A Kapcsolat menüpontra kattintva megjelennek Önnek a képernyőn cégünk amellett a világhálón működő patikánk nevére kiállított legmagasabb szintű nemzetközi gyógyszer ellenőrzési szervezetek valódi jóváhagyásai. Az engedélyek képekben láthat majd a domain nevünket jelző sorozatos vízjeleket, amit azért volt szükséges elhelyeznünk rajtuk, hogy a törvénysértőn üzemelő, hamisított szereket értékesítő webáruházak ne legyenek képesek lemásolni e formális engedélyek okiratait azonfelül átírni a sajátjukra.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a Kapcsolat menüpontban ellenőrizhetőek minden hivatalos adatunkkal együtt.

Eme legitim okiratok megnézésével már világosan láthatja, hogy kereskedésünk egy törvényesen működő világhálón működő gyógyszerkereskedés, és nem csupán a tucatnyi törvénysértő hamisított gyógyszerforgalmazó weboldalak valamelyike, amire a HENT (Hamisítás Elleni Nemzetközi Testület is rátereli a figyelmet.

Vállalatunk emellett csere jótállást, végső esetben pénz visszatérítési biztosítékot is biztosít az összes gyógyszerére, a következő garanciális körülmények mellett, amennyiben:

• Ön elmúlt 18 éves.

• Ön nem alkalmazott drogot, tudatmódosító anyagot alkalmazás alatt vagy előtte.

• Ön komolyan vette a patikaszerre vonatkozó használati utasításokat teljes mértékben.

• Ön nem használt koffein, taurin, és alkohol alapanyagú ételt, italt, vagy egyéb más fogyasztási cikket a szer szedése során és/vagy előtte.

• Ön nem szenved vese, máj, szív, tüdőbetegségben továbbá nem szed erre szereket.

• Ön nem használ nitrátot tartalmazó, vagy egyéb különböző értágító, erős vérnyomás csökkentő, illetve vízhajtó orvosságokat.

• Ön nem szenved pánikbetegségben, nincs elmegyógyászati problémája, valamint nem szed antidepresszáns készítményeket.

• Önnek önhibáján kívüli okokból nem volt eredményes e szer.

• Ön rábólint arra, hogy IP címét azonkívül személyes adatait számítógépünkön tároljuk.

Ha megfelelt ezen pontok feltételeinek, azonkívül a gyógyszer önhibáján kívül nem segített az Ön számára, visszafizetjük a termék értékét, illetve kicseréljük egy másik alapanyagú medicinára elsőként.

Pénz visszaadási vagy esetleg csere jótállás teljesítésének gyakorlata

Ha megtörtént, hogy Ön minden kritériumot betartott és mégsem volt hatásos a gyógyszerkészítményünk, abban az esetben választhat, hogy a pénzét óhajtja kézhez kapni, vagy cseréljük ki a tablettáit egy eltérő hatóanyagú szerre. Alapesetben kínálunk az Ön számára egy további alapanyagú cseregyógyszert, amit teljes mértékben díjtalan kézbesítünk az Ön számára. 99 százalékban az eltérő hatóanyag már teljesen biztosan be szokott válni, mert történhet olyan dolog roppant ritkán, hogy egy alapanyag valamilyen okból nem hat valakinek. Ellenben hogyha próbára tesz egy más különböző alapanyagú készítményt, akkor megdöbben a megelégedettségtől, és másképpen áll gyógyszerkereskedésünkhöz.

Ha vissza akarja igényelni az árát

Abban az esetben nincs egyéb dolga, mint, hogy írjon nekünk a Kapcsolat menüpontban egy reklamáló üzenetet, és kapni fog egy Claims Identification Number-t, értsd egy reklamációs azonosító számot. Ezzel a panaszbejelentő számmal kérjük, legyen szíves, küldjön el a gyógyszerkereskedésünknek egy kérvényt a postán arra a névre és címre, amelyről a csomagja jött. Ebben a kérvényező levélben javasoljuk, írja meg az Ön kedves nevét, személyes adatait, azonfelül a előforduló baját a gyógyszerrel összefüggésben. Kérjük, írja oda ebben a kérvényben, hogy miféle eredményt amellett mellékhatást érzékelt a medicina használatakor, és az összes, a hatásával összefüggésbe hozható tettét. Pl. ivott-e kávét, vagy alkoholos ital a használata előtt illetve alatt, illetve használt-e egyszerre vele más-más gyógyszerkészítményeket, amellett hogy hányadik évében jár. amennyiben postára adta ezt a papír alapú kézzel írt levelet a házhoz szállításkor kapott névre és postafiók címére, abban az esetben arra szeretnénk kérni, írjon nekünk ismét a KAPCSOLAT menüpont használatával egy rövid levelet, amelyre 24 órán belül válaszolunk.

Hogyha beérkezett gyógyszerkereskedésünkhöz a papír alapú levele és átnéztük (4-10 nap), akkor még kontrolláljuk ,hogy mi történhetett, továbbá ha Ön a betegtájékoztató szerint járt el valamint az összes alapvető kívánalmunkat megfogadta, akkor jár Önnek a jótállás, így visszaadjuk Önnek az árát! Kérjük, ilyen esetben ne felejtse el a kézírással készült levelében leírni az utaláshoz nélkülözhetetlen alapvető adatait. Egyedül kézírásos üzenetet fogadunk el, minthogy azt fénymásolnunk kell továbbá be kell vinnünk a központba adminisztrálni. Ha bármelyik adatát nem adja át, ami szükséges a pénz visszaadási jótállás érvényesítéséhez, abban az esetben az átutalást nem áll módunkban teljesíteni. elsőként, kérjük, legyen szíves, küldje vissza az igényelt gyógyszerkészítményét, amely nem segített, és mi utána járunk, hogy vállalatunktól származik-e. A megrendeléskor minden esetben egy jól elrejtett megjelölést erősítünk a termék dobozára, levelére, így rájövünk, amennyiben nem gyógyszerkereskedésünktől származik a visszaszármaztatott medicina. A pénz visszatérítési jótállást mindössze abban az esetben tudjuk érvényesíteni, feltéve, hogy a szer leveléből /bliszter/ csupáncsak szigorúan legfeljebb egy darab hiányzik, illetve zselé esetében egy zacskó. Hogyha több darab hiányzik, innentől kezdve már nem tudjuk egyik fajta garanciát sem nyújtani Önnek még aktív panaszbejelentés esetén sem!

Ha Ön a jótállását meg szeretné kapni, abban az esetben kérjük, legyen szíves, a KAPCSOLAT menüpont használatával küldjön nekünk egy levelet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, magyarul egy egyedi panaszbejelentő azonosító számot, valamint írja oda a bankszámlaszámot azonfelül az átutaláshoz nélkülözhetetlen minden adatát. Amennyiben ezen adatokat 16 óráig elküldi nekünk, abban az esetben még azon a napon megtérítjük az árat, amely egy napon belül jelentkezik a számláján. Erről a dologról egy képernyőmentést tárolunk, feltéve, hogy netalántán bizonyítanunk kell, hogy utaltuk a pénzt az Ön számára. A megrendelés elküldésével ezeket a szabályokat Ön elfogadja.

Hogyha ki kívánjacserélni az árucikket

Feltéve, hogy az Ön számára valami oknál fogva nem volt sikeres a küldött termék, illetve nem reagált jól éppen arra az alapanyagra, viszont a pénzvisszafizetéssel nem jut előbbre, hanem inkább próbálkozna egy tesztelne egy más alapanyagú készítményt, akkor szépen kérjük, írjon számunkra egy reklamáló pár soros levelet a KAPCSOLAT menüpont segítségével. Ekkor majd küldünk egy Claims Identification Number-t, vagyis egy panaszbejelentő azonosítási számot.

Aztán írjon számunkra egy kézírásos papír alapú üzenetet arra a névre és postafiókcímre, amely az igényelt küldemény átvételekor feladóként rá volt írva! Ebben a kérvényben szépen kérjük, adja meg az Ön kedves nevét, személyes adatait, hogy milyen lakcímre vagy postacímre óhajtja pontosan a csere tablettákat azonkívül még azt is, hogy mire szeretné, hogy kicseréljük a gyógyszerkészítményt! Szokás szerint felkínálunk az Ön számára a tapasztalatunk szerint egy másik más hatóanyagú készítményt, mely cégünk gyógyszerészei szerint már bizonyosan eredményes lesz. Hogyha a 2 szer költsége közt eltérés van, az utalással, megbeszélést követően kivitelezhető.

Ezután Önnek visszaigazoljuk a kérelmét, ami után nincs más teendője, mint hogy feladja postahivatalban ajánlva, a kézírásos papír alapú üzenetet (benne a személyes adataival, telefonszámával, a kicserélendő gyógyszer nevével, a Claims Identification Number számával, úgymond a csak egy esetre vonatkozó reklamációs azonosítási számával együtt); amellett a megrendelt csomagján olvasható Feladó nevére és postafiók címre (ez lenne gyógyszerkereskedésünk) a felbontott azonkívül megmaradt árucikket szíveskedjék visszajuttatni.

Feltéve, hogy megérkezett gyógyszerkereskedésünkhöz a visszaküldött készítmény, az Ön személyes adatai azonfelül a Claims Identification Number (reklamációs azonosító szám), akkor azt feldolgozzuk és pár napon belül a kérelmében leírt adatok szerint feladjuk Önnek a csere készítményt. A saját kézzel írt offline (papír alapú) levélre azért van szükség, mert vállalatunknak le szükséges fénymásolni a számunkra küldött levelét azonfelül el szükségeltetik küldeni a központba adminisztrációs munka.